Jogról közérthetően

JOG

JOG

Parkolási bírság

2016. február 03. - Tokár Ügyvédi Iroda, Dr. Tokár Tamás ügyvéd
  • Cím: Thököly út 58-60. Budapest 1146  E-mail: info@tokar.hu  Telefon: +36 1 343 44 36

    Fax: +36 1 343 44 36 Mobiltelefon: +36 70 632 85 52  http://tokar.hu/

  • A rendőrség által kiszabott közigazgatási bíráság és a Közterület-felügyelet által kiszabott helyszíni bírság kapcsán érdemes figyelemmel lenni arra, hogy amennyiben ugyanazon szabályszegés miatt történt a két szankció; a helyszíni bírság kiszabásának nincs helye. Azaz ugyanazon szabályszegés miatt elég egyszer fizetni, nyilván a magasabb összegű közigazgatási bírságot.

bunti.jpg

  • A kerékbilincs alkalmazásának díjfizetési övezetben elméletileg*** nem lehetne helye, bár ezt nemigen támasztja alá a joggyakorlat. Komolyabb küzdelmek árán azonban világosan levezethető - és meg is győzhető róla a bíróság -, hogy díjfizetési övezetben, - az arra kijelölt helyen - nem lehet „szabálytalanul” parkolni (legfeljebb a fizetést elmulasztani, de az nem szabálysértési, hanem kötelmi probléma); hiszen az övezet eleve parkolás céljára szolgál. A vonatkozó jogszabályok összevetése alapján pedig egyértelmű, hogy a kerékbilincs-szankció kizárólag szabálysértő parkoláshoz köthető.

 *** - Mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között?

       - Elméletben semmi.

WWW.TOKAR.HU

 https://www.facebook.com/ugyved.tokartamas/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása