Jogról közérthetően

JOG

JOG

Jognyilatkozat jóváhagyása / Mt. 20.§ (3) /

2016. február 02. - Tokár Ügyvédi Iroda, Dr. Tokár Tamás ügyvéd

Munkáltatói oldalról remekül sikerült  - még 2012. július elsején - az "új" munka törvénykönyve. A törvény hatályba lépése óta ugyanis gyakorlatilag bárki kirúghatja a munkavállalót: akár a portás, a kertész, vagy a takarítónő. Az előbbi malőr ugyanis könnyen orvosolható: elég, ha a munkáltatói jogkör gyakorlója jóváhagyja az előbbiek (vagy mások) - egyébként jogosulatlan - eljárását.

jovahagyas.jpg

Ha ezt megteszi, akár a per során szóban (legkésőbb az elsőfokú ítélet meghozatalát megelőző tárgyalás berekesztéséig); a dolog megoldódott. A jognyilatkozatot (pl.: felmondás)  onnantól úgy kell tekinteni, mintha eredetileg is az arra jogosult tette volna meg.

Általában az utólagos jóváhagyás ötlete - ha korábban nem is -, másfél - két év pereskedés után azért eszébe szokott jutni a munkáltatóknak.

WWW.TOKAR.HU

https://www.facebook.com/ugyved.tokartamas/

2012. évi I. törvény, a munka törvénykönyvéről:

20. § (3) "Ha a munkáltatói jogkört nem az arra jogosított személy (szerv, testület) gyakorolta, eljárása érvénytelen, kivéve, ha a jogkör gyakorlója a jognyilatkozatot jóváhagyta."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása