Jogról közérthetően

JOG

JOG

Tardásdíj mértéke

2022. december 01. - Tokár Ügyvédi Iroda, Dr. Tokár Tamás ügyvéd

A gyermektartásdíj kapcsán felmerülő költségeket praktikus lebontani: gyógyszerek, vitaminok, étel, tisztálkodás, ruházkodás, foglalkozások (úszás, lovaglás) költsége, utazás.

penz_1.jpg

A fenti tételek biztos megfizetése érdekében kérhet a gondozó szülő közvetlen bírósági felhívást, ekkor a munkáltató vonja a tartást nyújtó szülőtől a tartásdíjat és utalja a gondozó szülőnek.

A (rendes)tartásdíj (szükséges és indokolt költségek) összege felett felmerülő rendkívüli kiadásokkal mindig az a gond, hogy időszakosan merülnek föl és a végrehajtásuk nem megoldható, így érdemes azokat is átlagolni, belekonvertálni a rendes tartás összegébe.

A fentiek mellett fölmerülhet rezsiköltség, amely a gyermekek lakóhelyéül szolgáló ingatlan rezsiköltségének és adott ingatlanban élők számának az arányában határozható meg, azaz gyakorlatilag két gyerekkel és egy gondozó szülővel számolva, egy gyermekre egyharmad rezsit lehet elszámolni.

 

WWW.TOKAR.HU

https://www.facebook.com/ugyved.tokartamas/

Kapcsolódó anyagok:

Közös megegyezéses bontás             

Apaság vélelme

Szülői felügyeleti Jog

Szülői Felügyelet és tartásdíj megváltoztatása

Szülői felügyeleti Jog

Szülői felügyelet (I.), tartásdíj (II.), kapcsolattartás / folyamatos - időszakos / (III), lakáshasználat (IV.) – egyezség

Apaság vélelme

Házassági vagyonközösség megszűnése

Egyezség házassági bontóperben

A házastársi közös vagyon megosztása

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása